top of page

Яку підлогу обрати і на що звернути увагу? Підлога для складів, промислових та комерційних об'єктів.

Оновлено: 14 серп. 2022 р.


підлога для паркінгів

Вибір підлоги – це важливе та відповідальне рішення для технології зберігання чи експлуатації приміщення. Підлога приймає на себе основне навантаження, і серед усіх складових – найбільше експлуатується в циклі життя об’єкту. Необхідно досконало проаналізувати всі майбутні ризики експлуатації, проконсультуватись з технологами та проектантам, щоб отримати реальний досвід використання тої чи іншої підлоги на практиці.

Для початку, ми повинні зрозуміти, яким вимогам повинна відповідати поверхня Вашої підлоги:

  • хімічна стійкість?

  • температуро та волого стійкість?

  • пожежобезека?

  • антипил та гігєнічність?

  • не слизьке покриття?

  • простота в догляді?

  • витримка механічних пошкоджень?

  • ступінь та розподіл навантаження?

Так як кожне будівництво починається з ідеї – ідею необхідно перенести в проект. В проектуванні одним із пунктів буде підлога, основа до підлоги, її товщина та складові.

проект підлоги для СТО

Якщо це просто рівна підлога без додаткових елементів – це швидкі рішення, але наприклад при проектування станції технічного обслуговування необхідно буде враховувати оглядові ями, навантаження підлоги під підйомники та інше обладнання чи устаткування. Ось чому проектування важливе, і напряму впливає на майбутні експлуатаційні ризики.


Бетонна основа

Якісна бетонна основа – це гарантія якості для майбутньої експлуатації підлоги. На бетонну основу ми укладаємо всі доступні типи підлог. Основні правила укладання бетонних основ:

  • проектування під технологію використання

  • не економити на якісних матеріалах, використовуючи дешеві замінники

  • дотримання технології укладання основи, з обладнанням

  • контроль якості виконання робіт

  • укладання деформаційних швів

  • не нехтувати правилами та термінами застигання


Виконуючи всі вищенаведені правила ми дотримуємось чіткої технології формування основи, тим самим і несемо гарантію перед замовником. Замовник безперебійно використовує підлогу та отримує очікуваний результат протягом всього терміну експлуатації.


Якщо не якісно виконати роботу це може призвести до появи тріщин, сколів. Це впливає на естетичність та не зручність використання підлоги, що в процесі може створити зупинку в роботі підприємства, для усунення недоліків, а це втрата коштів.


Типи підлоги


За типом підлогу поділяють на:

  • бетонна підлога

  • бетонна підлога полірована

  • наливна підлога

  • фарбувальна підлога

  • топінг


Бетонна підлога

Бетонна підлога це просте й практичне рішення швидко отримати промислову підлогу. З основних переваг це час виконання, вартість, доступність матеріалів, легка у використанні та догляді. Бетонну підлогу слід виконувати з дотриманням вимог та маркування бетону.


бетонна підлога

Бетонна підлога полірована

Це вид бетонної підлоги який вирізняється естетичністю та більш надійна від звичайної бетонної підлоги, краща зносостійкість, ударостійкість, стійкість проти затримання пилу та води. Чому? Для отримання таких властивостей, необхідно використати спеціальні хімічні суміші, з дотриманням обробки бетону, та етапів виконання. Такий тип підлоги має помітний глянцевий відтінок, доповнюючи це міцністю.


бетонна підлога полірована для складів

Наливна підлога

Цей тип підлоги характеризує глянцевість поверхні, відсутність швів та вишуканий вигляд. Вона стійка до агресивного середовища, має високу стійкість до стирання та температурних змін, анти-статичність. Найчастіше вона використовується у харчовій промисловості, лабораторіях, холодильних камерах, складах з підвищеними технологіями зберігання.


наливна підлога для холодних складів

Фарбувальна підлога

Це ще один тип промислових підлог котрий задіюється в приміщеннях з майже відсутнім, або низьким механічним навантаженням на саму підлогу. Також важливо відмітити, що фарбувальну підлогу зазвичай використовують при необхідності дотримання санітарних та гігієнічних норм і стандартів, створенню комфортного відчуття та естетичної привабливості приміщення. Товщина поверхневого шару підлоги не більше 0,5 мм. Але не варто забувати, що основним чинником якісної підлоги є її основа, це напряму впливає на експлуатаційну властивість. Зазвичай використовується в харчовій промисловості, в промислових цехах, терміналах та складах.


фарбована підлога для складів та виробництва

Топінг

Топінгові підлоги застосовуються на паркінгах, автостоянках, холодильниках, торгових площах. Даний вид підлоги виробляється за умов додавання сухих зміцнювачів, у верхній шар на етапі бетонування. Топінг стабілізує поверхню підлоги та перешкоджає утворенню тріщин. Завдяки цьому, експлуатаційні властивості збільшуються. Якщо у Вашому виробничому цеху передбачається велике навантаження на підлогу, умови проїзду навантажувачів і кареток – обов’язково потрібно обирати цей тип підлоги. Те саме стосується і паркінгів з великим потоком авто, комерційних площ та складських приміщень. Наповнювачі для топінгової підлоги бувають різні, вони поділяються за ступенем механічного навантаження, такі як наповнювачі на основі кварцу, корундового матеріалу, та металеві наповнювачі.


підлога з топінгом для складів

Рекомендація від Terra Construction


Ми закликаємо Вас не нехтувати питанням проектування підлоги для промислових та комерційних приміщень, тому що це, в першу чергу безпека Вашого персоналу та експлуатаційна властивість без ризиків. Проектування надасть Вам впевненості та чіткості, а якісний монтаж - гарантію на довгострокове використання підлоги.




  • Instagram
  • Facebook

All rights reserved.

Графік роботи

Пн - Пт
9:00 - 18:00

Офіс

Львів,
Водогінна 2

© 2022 Terra Construction

bottom of page